Mangalia

Transport Privat

Alege confortul si siguranta cu serviciul nostru de transport privat!

Rezerva acum
o masina!

SUNA 0371 503 503
Mangalia
Informatii

Mangalia - Localitatea este menţionată sub numele de Pangalla sau Pancalia în portulanele genoveze din secolul al XIII-lea. Forma „Mangalia” apare prima dată în anul 1593. Anterior secolului  al XIII-lea, localitatea apare sub numele antic de Callatis. Callatis a fost o colonie a cetăţii greceşti Heraclea Pontica (azi Ereğli în Turcia) din secolul al VI-lea î. Ch. Portul şi jumătate din oraşul din Antichitate sunt acum submerse. În ciuda inevitabilelor războaie şi schimbări de stăpâni, oraşul a prosperat timp de 1200 de ani, uneori liber, alte ori sub stăpânirile succesive ale Perşilor, ale Macedonenilor, ale Dacilor, şi ale Romanilor, deveniţi Bizantini prin creştinare. Cetatea, însă, dispare ca atare odată cu năvălirea popoarelor migratoare din secolele VIII şi IX, fiind înlocuită cu o simplă aşezare de pescari. Este parţial reclădită în secolul XI odată cu reintrarea Dobrogei sub stăpânirea bizantină, dar dispare din nou în 1225, arsă de data aceasta de tătari. Situaţia însă se schimbă odată cu alipirea Dobrogei la România, în 1878. Mangalia devine un port modern (al doilea port maritim după Constanţa) .

Între pădurea Comorova şi mare s-au dezvoltat staţiunile Jupiter, Olimp, Neptun, Saturn, Venus şi Cap Aurora. La 10 km de Mangalia și 1 km de granița cu Bulgaria se află Vama Veche, stațiunea boemă preferată de turiștii neconformiști.

 

Obiective turistice:

  • Muzeul de Arheologie Callatis
  • Cetatea Callatis - În apropierea muzeului, către centrul oraşului, se poate vedea colţul de nord-vest al cetăţii Callatis, unde se află şi un turn de apărare. Lângă colţul de nord-vest al cetăţii sunt expuse, în parcul arheologic, coloane antice şi diverse fragmente arhitectonice, precum şi sarcofage din perioada romană.
  • Monumentul Eroilor - situat în centrul orașului (Piaţa Republicii), în faţa Casei de Cultură.
  • Geamia Esmahan Sultan - construită în anul 1525. Este înconjurată de un cimitir musulman, la fel de valoros prin vechimea sa, atât din punct de vedere cultural, cât şi spiritual, ce conţine morminte vechi de peste 300 de ani.
  • Mormântul creştin cu psalmi - descoperit în marea necropolă a cetăţii Callatis, databilă în epoca romano-bizantină şi aparţine categoriei de morminte de tip hypogeu răspândite în întregul Imperiu Roman.
  • Mormântul cu papirus
  • Muzeul Marinei
  • Portul Turistic

Formular Transport Privat

 Mesajul tău a fost trimis cu succes. Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Mulțumim!
Eroare: Te rog încearcă din nou